Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Edvard Erlik

 

Edward Elric

egy képzelt személy, az egyik főszereplő a Fullmetal Alchemist - A bölcsek kövének nyomában és a Fullmetal Alchemist Brotherhood világában.

A történetben Edward gyermekkorában elveszti édesanyját. Testvérével, Al-lal 1910 februárjában megpróbálják édesanyjukat visszahozni az élők sorába. Tervük balul sül el, Edward elveszíti bal lábát és jobb karját, míg Alphonse egész testét. Ed testvére lelkét egy páncélhoz csatolja, amiért jobb karjával fizetett. A testvérek úgy vélik, a legegyszerűbb módja, hogy visszanyerjék, amit elvesztettek, ha jelentkeznek az Állami Alkimisták közé, hogy némi információhoz jussanak a bölcsek kövével kapcsolatban. Edward az édesanyjuktól hátrahagyott pénzből automail lábat és kezet csináltat magának a szomszédjuknál, Pinako Rockbell-nél, aki egy híres automail mérnök. Mikor felveszik az Állam Alkimisták közé az Acél Alkimista nevet kapja Führer-től, mert az jellemzi őt a legjobban és nem az automail testrészei miatt.
Edward karakterét számos anime és manga publikáció kritizálta, illetve dicsérte. Az IGN szerint ideális egyensúlyt valósítottak meg személyében a tipikus „okos kölyök” és a „makacs kölyök” között.[1]

 

Edward Elric
Fullmetal Alchemist-szereplő
Edward Elric.jpg
Edward Elric, az Acél Alkimista
Eredeti neve Edowādo Erurikku
エドワード・エルリック
Első megjelenés 1. fejezet (manga)
1. epizód (anime)
Megalkotta Hiromu Arakawa
Edward Elric adatai
Faja ember
Kora 15-16 év (anime), 18 (film)
Született 1899.február 3.
Elhunyt 1915 (a 2003-as anime 51.részében)
Rokonai Trisha Elric, Hohenheim (szülők), Alphonse Elric (testvér), Irigy (féltestvér, csak az animében)
Foglalkozása Állami Alkimista
Társa Alphonse Elric
Edward Elric megszemélyesítői
Szinkronhang Romi Park (japán)
Vic Mignogna (angol)
Szabó Máté (magyar)

Magassága 

Ed nagyon érzékeny a magasságára. Az animeben 155 cm, míg a mangában 165 cm. A filmben (Shamballa hódítója) már 167 cm, tehát nőtt egy kicsit. A mangában sokkal többet nő. A manga vége felé már 178 cm!

 A sorozatba Al testében létrehozzák a Bölcsek Kövét, ám a kővel együtt Alt elrabolja Irigy, a homunculus, és mesteréhez, Dantéhoz viszi egy földalatti városba,(a főváros, Lyor alatt van) aminek régebben a lakóit feláldozták a Bölcsek Kövéért. Edward felkutatja testvérét és kiköt Danténál, aki átküldi a Kapun. Onnan viszont visszajön, ezután pedig harcba bocsátkozik Iriggyel(egy alakváltó homunculusszal). Ed látni akarja Irigy eredeti alakját,a dulakodás közben kiderül, hogy Irigy igazából, Hohenheim (Ed apja)és Dante,400 éve higanymérgezésben meghalt fia (azaz Ed féltestvére)amint ez kiderül Edward megmered a harcban, eközben Irigy kihasználva a helyzetet, minden bűntudat, és lelkiismeret furdalás nélkül, átszúrja Edet (mondván,hogy: nem szereti, ha lecserélik) ezzel Edward Elric meghal. Al sikeres humán transzmutációt végez a kő segítségével a bátyján,tehát ezzel Edward újra bekerül az élők közé, ráadásul automailek nélkül, ám ezzel Al lelke kerül a Kapun túlra, amit Ed szintén visszahoz, így Al a valós testében, az addigi 4 év emlékei nélkül él Riesenbulban, míg Edward a Kapun túl (vagyis a mi világunkban)Németországban az első világháborúban él apjával.Mivel a Kapun túl senki sem képes alkímiára, ezért Ed más dolgokkal próbál visszajutni a másik világba,most épp Erdélybe tart, egy rakétaszakértőhöz, hogy kijusson az űrbe.

 

Nem Értem :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


Facebook


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 267525
Hónap: 1723
Nap: 103