Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KissXSis

 Ha azt mondom, Ditama Bow, lehet, hogy a többségnek nem ugrik be róla semmi (bár ki tudja...), ám ha hozzáteszem azt is, hogy Mahoromatic, az már biztosan ismerősen fog csengeni. A 2009. évben két, még futó mangája került adaptálásra, amiből itt most a viszonylag frissebbnek számító KissXsis-ről ejtenék pár szót, mely a "testvérek közti szerelem" témakörét veszi alapul, kissé sikamlós, ám roppant mód humoros formában tálalva. 

Történet:

 

KissXSis (2010)


Ki ne vágyna arra, hogy körülrajongják a lányok? Nos, Suminoe Keita pontosan ebben az irigylésre méltó helyzetben van, ráadásul nem is egy, hanem egyszerre két lány is legyeskedik körülötte, amivel gond nélkül eléri, hogy osztályának összes fiútanulóját egye a sárga irigység. Mégis, Keitát nem igazán boldogítja a dolog, lévén a két érte epekedő lány nem más, mint a két ikernővére... pontosabban mostoha-ikernővére. Ugyan gyerekkoruk óta ismeri őket, ám a dolgok csak attól kezdve folynak ilyen mederben, mióta Keita apja összeházasodott a lányok édesanyjával. Ako és Riko pedig azóta nem válogatnak a módszerekben azért, hogy egyrészt tudtára adják azt, hogy a családi köteléknél ők valami "szorosabbra" vágynak vele, másrészt azért, hogy meggyőzzék arról, hogy jobb lenne neki, ha a sportolói ajánlásával kinézett középiskola helyett inkább ugyanoda jelentkezne, ahová ők ketten is járnak. Keita ezt egy ideig próbálja eltűrni, ám miután a két lány folyamatos versengése már az iskolájában is utoléri, betelik nála a pohár, és az osztálya szeme láttára alaposan kiosztja őket. Ami azonban ezután történik, az mindenkit megdöbbent, ugyanis a két lány nyíltan szerelmet vall Keitának, majd miután ő ezt újfent viccnek véli, bocsánatkérés közepette elviharzanak. Távozásukkor megpillantván a könnyeket a szemükben, Keita elszégyelli magát, utánuk megy, és közli velük, hogy megpróbálja összehozni, hogy egy iskolába járhassanak, bár arról még fogalma sincs, hogy eme felelőtlen kijelentés miatt mennyi baj fog a fejére zúdulni a későbbiekben. 

Vélemény:
Grafikailag szép, a szinkronstábot jól eltalálták, az OVA-jellegből adódóan pedig alig kellett kompromisszumokat kötni az adaptálás mértékében, aminek külön örültem. Szóval összességében nekem nagyon bejött. A 3. része novemberben érkezik, a manga 5. kötetének limitált kiadása mellé, és csak remélni merem, hogy továbbiak is követik majd a későbbiekben. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki nem veti meg az ecchi műfajt.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


Facebook


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 267525
Hónap: 1723
Nap: 103